Thursday, February 18, 2010

DAGING LADA HITAM SOS PLUM


BAHAN A: 1 kg daging (potong nipis) 1 sudu besar serbuk lada hitam 1 sudu besar sos plum 1 sudu besar halia 3 ulas bawang putih 4 ulas bawang merah BAHAN B: 1 sudu besar kicap pekat 1 sudu besar kicap cair 2 sudu besar sos cili 3 labu bawang besar (potong bulat) 2 tangkai cili merah 2 sudu besar serbuk cili 1 sudu besar gula pasir Garam 1/2 cawan minyak masak
CARA MENYEDIAKAN:
1. Perapkan bahan A selama setengah jam. 2. Panaskan minyak. 3. Tumiskan bahan B satu persatu dan setelah sebati, masukkan bahan A. 4. Tambahkan air untuk melembutkan daging. 5. Akhir sekali masukkan garam.

No comments:

Post a Comment